Spoed tandarts Utrecht

Heeft u met spoed een tandarts in Utrecht nodig? Wij hebben ruime openingstijden, waardoor u meestal snel terecht kunt. Ook buiten onze openingstijden staat er een spoed tandarts voor u klaar. Wij werken hiervoor samen met de Tandartsspoedpraktijk in Utrecht.

Spoedtandarts van Tandheelkundig Centrum Utrecht

Tandarts in de avond en het weekend

Door onze ruime openingstijden kunt u vaak snel bij ons terecht. Heeft u een tandarts nodig in het weekend of in de avond en kunnen wij u niet snel genoeg helpen? Dan verwijzen wij u door naar de Tandartsspoedpraktijk in Utrecht. Deze praktijk in het Antonius Ziekenhuis is 24/7 open voor spoedgevallen. Zij hebben goede behandelaars in dienst en werken nauw samen met de afdeling kaakchirurgie, de (avond)apotheek en de spoedeisende hulp/huisartsenpost in het ziekenhuis. Zij helpen u bij de meest acute problemen, zodat wij het daarna weer over kunnen nemen.

Wanneer de spoed tandarts bellen?

Bij een uitgeslagen tand of kies

Bent u een tand verloren? Stop deze dan terug in de mond, op de plek waar deze zat. Veeg hem niet schoon en stop hem niet in een andere vloeistof dan speeksel. Hierdoor kan de tand beschadigen. Bezoek daarna zo snel mogelijk de tandarts.

Bij een afgebroken tand of kies met pijn

Is er een tand of kies volledig afgebroken en heeft u pijn? Dan is het slim om een spoed tandarts te bezoeken. Is er een klein stukje afgebroken en heeft u geen pijn? Dan hoeft u niet met spoed naar de tandarts. U kunt een afspraak maken tijdens onze reguliere openingstijden.

Bij verwondingen aan het gezicht, met mogelijke schade aan de tanden

Zorg ervoor dat u zo snel mogelijk (binnen een half uur) bij de tandarts of kaakchirurg bent. Zo kunnen we schade zo goed mogelijk beperken en herstellen.

Bij hevige kiespijn

Ook bij hevige kiespijn, een dikke kaak of een dikke wang kunt u het beste zo snel mogelijk naar de tandarts gaan.