Tanden bleken Utrecht

Een mooi gebit geeft u meer zelfvertrouwen. Wilt u graag wittere tanden? Wij kunnen u helpen bij het bleken van uw tanden, zodat u weer zorgeloos kunt lachen. Door onze professionele bleekmethode zullen uw tanden geen schade oplopen.

Tanden bleken bij de tandarts: de veiligste optie

Er zijn veel partijen die uw tanden kunnen bleken. Helaas gebeurt dat niet altijd op een goede manier, waardoor u schade aan kunt richten aan uw gebit. Wij raden daarom aan om altijd eerst met de tandarts te overleggen voordat u uw tanden laat bleken. Als u uw tanden door ons laat bleken weet u zeker dat het veilig gebeurt.

 

Veilig tanden bleken bij Tandheelkundig Centrum Utrecht

Tanden thuis bleken met een bleeklepel op maat

Als u uw tanden wilt bleken kunnen wij voor u een bleeklepel op maat maken. Hiermee bleekt u thuis zelf uw tanden. We maken daarvoor eerst een afdruk van uw gebit, waarna het tandtechnisch laboratorium een bleeklepel maakt die perfect aansluit. In de praktijk kijken we nog even of de lepel goed past. Daarna krijgt u de bleeklepel, professionele bleekgel en duidelijke instructies mee naar huis. Meestal zult u de bleeklepel ‘s nachts toepassen. Afhankelijk van de verkleuring ziet u na enkele dagen of weken resultaat. De bleeklepel gaat lang mee. Daardoor hoeft u alleen nieuwe bleekgel aan te schaffen als u uw tanden opnieuw wilt bleken. Tijdens een bleekbehandeling kleuren vullingen, facings, kronen en bruggen niet mee.

‘Dode’ tanden bleken in de praktijk

Heeft u een ‘dode’ tand? Deze kan ook gebleekt worden, maar dit kan niet van buitenaf. Bij ‘dode’ tanden maken we de tand open, waarna we een blekend middel inbrengen. Na enkele dagen zult u hiervan resultaat zien. Om het gewenste resultaat te behalen moeten we de behandeling soms een aantal keer herhalen. Uiteindelijk wordt de tand weer afgesloten met een definitieve vulling.

Veelgestelde vragen over tanden bleken

Wat kost tanden bleken?

De prijs van tanden bleken is afhankelijk van de behandeling die u kiest. Neem contact met ons op en wij geven u graag een indicatie van de kosten.

Is tanden bleken slecht?

Tanden bleken is niet slecht als het op de juiste manier gebeurt. Overleg daarom altijd met de tandarts of mondhygiënist voordat u uw tanden laat bleken.

Wat mag ik eten na het tanden bleken?

Door het bleken, wordt het glazuur van de tanden en kiezen iets poreuzer. Dat is tijdelijk. Het glazuur herstelt zich weer. Tijdens de behandeling met de bleeklepel kunnen bepaalde etenswaren en dranken het resultaat nadelig beïnvloeden. Voorbeelden daarvan zijn koffie, thee, rode wijn, koolzuurhoudende frisdranken, citrusvruchtensap en kleurstof bevattende etenswaren (zoals vruchtenjam). Tijdens de behandeling raden wij het gebruik van deze producten af. Ook kunt u tijdens de behandeling beter niet roken.

Klopt het dat ik gevoelige tanden heb na het bleken?

Tot 24 uur na de bleekbehandeling kunnen uw tanden wat gevoeliger zijn. Dat is normaal. Houdt de gevoeligheid langer aan? Neem dan contact met ons op.

Hoe lang blijven tanden wit na het bleken?

Het resultaat van tanden bleken is niet permanent. Na zo’n 2 jaar zullen uw tanden weer gaan verkleuren. U kunt het effect verlengen door te letten op wat u eet en drinkt. Voedsel en dranken die veel zuur en kleurstof bevatten kunnen uw tanden sneller laten verkleuren. Ook roken heeft een negatief effect op de witheid van uw gebit. Heeft u bleeklepels laten maken? Deze gaan lang mee, waardoor u ze kunt gebruiken voor een herhaling van de bleekbehandeling. U hoeft alleen nog bleekgel aan te schaffen in de praktijk.

Wat is de minimumleeftijd voor tanden bleken?

U moet minimaal 18 jaar zijn om uw tanden bij ons te laten bleken.