Kroon of brug op uw tand of kies

Mist u (deels) tanden of kiezen? Dan kunnen we deze vervangen door kronen of bruggen. Op die manier ziet uw gebit er weer mooi uit en krijgt het de oude functionaliteit terug. We gebruiken de nieuwste technieken, voor een natuurlijk resultaat.

Een kroon op uw tand of kies

Een (deels) missende tand of kies kunnen we vervangen door een kroon. Heeft u nog een deel van uw tand of kies? Dan slijpen we hier eerst een deel van weg. Vervolgens plaatsen we hier een soort hulsje overheen. Zo krijgt de tand of kies weer dezelfde vorm en functionaliteit die hij oorspronkelijk had. Kan de kroon niet op een bestaande kies of tand geplaatst worden? Dan plaatsen we hem op een implantaat (kunstwortel). Soms wordt een kroon ook gebruikt om de kleur of vorm van een tand of kies te veranderen.

Een brug op meerdere tanden of kiezen

Een brug is precies wat de naam al doet vermoeden. Er wordt een soort brug gevormd door middel van twee kronen, met daartussen één of meerdere kunsttanden. Zo kan een lege ruimte in de mond opgevuld worden. Zijn de bestaande tanden nog goed? Dan is een etsbrug meestal een betere optie. De burg wordt dan met metalen plaatjes aan de achterkant van de tanden geplakt. We hoeven dan minder van uw tanden weg te slijpen.

Kronen en bruggen laten plaatsen bij Tandheelkundig Centrum Utrecht

Veelgestelde vragen over kronen en bruggen

Kan een kroon geplaatst worden zonder wortelkanaalbehandeling?

Ja, dat kan. Een wortelkanaalbehandeling is niet altijd nodig bij het plaatsen van een kroon. De tandarts zal naar uw specifieke situatie kijken en bepalen of dit wel of niet nodig is.

Is pijn na het plaatsen van een kroon normaal?

Pijn na het plaatsen van een kroon komt voor en is normaal. Meestal trekt deze napijn na een aantal dagen weer weg. Als u twijfelt of uw pijn normaal is, kunt u ons altijd even bellen.

Wat zijn de kosten van een kroon?

De kosten van het plaatsen van een kroon zijn per geval verschillend. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van het gebruikte materiaal, het soort kroon en de kosten van de tandtechnicus. Wij maken graag een begroting voor u.

Wat zijn de kosten van een brug?

De kosten van het plaatsen van een brug zijn per geval verschillend. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van het gebruikte materiaal, het soort brug en de kosten van de tandtechnicus. Wij maken graag een begroting voor u.