Kindertandarts Utrecht

Onze tandartsen zijn gespecialiseerd in kindertandheelkunde en hebben veel ervaring met het behandelen van kinderen. Als kindertandarts weten ze precies hoe ze kinderen op hun gemak stellen. Zo wordt er een goede basis gelegd voor een gezond gebit.

De kindertandarts geeft uw kind een goede start

Jong geleerd is oud gedaan. Daarom doen wij onze uiterste best om uw kind een goede start te geven op het gebied van mondzorg. Door de speciale aanpak van onze kindertandartsen leert uw kind al vroeg om goed voor zijn of haar gebit te zorgen, zonder angst voor de tandarts.

 

Hier letten we op tijdens de behandeling van uw kind:

  • We geven uw kind extra aandacht en nemen uitgebreid de tijd
  • We leggen goed uit wat we gaan doen, zodat uw kind niet schrikt
  • We laten uw kind spelenderwijs kennis maken met de apparatuur en ruimte tijdens de behandeling
  • We geven poetslessen en begeleiden uw kind bij het volgen van de instructies

Angst voor de tandarts bij kinderen

Is uw kind bang voor de tandarts? Dan houden we hier extra rekening mee. Onze tandartsen en mondhygiënisten zijn ervaren in het begeleiden van patiënten met angst en weten deze angst bijna altijd weg te nemen. Bij een extreme angst kunnen wij kinderen vanaf 4 jaar eventueel onder narcose behandelen.

Kindertandarts bij Tandheelkundig Centrum Utrecht

Veelgestelde vragen over kinderen en de tandarts

Wanneer moet mijn kind voor het eerst naar de tandarts?

Wij raden aan om te starten met de periodieke controle zodra het eerste tandje doorbreekt. Meestal is dat op de leeftijd van 1 jaar. Zo went uw kind snel aan het tandartsbezoekje en leren u en uw kind het gebit goed te verzorgen.

Hoe vaak moet ik de tanden van mijn kind poetsen?

Dat ligt aan de leeftijd van uw kind. Zodra de eerste tandjes doorkomen kunt u beginnen met 1x per dag poetsen. Zodra uw kind 2 jaar is kunt u starten met 2x per dag poetsen. De tanden van jonge kinderen kunnen het beste met peutertandpasta gepoetst worden. Deze bevat minder fluoride, dat bij jonge kinderen in te grote hoeveelheden juist schadelijk kan zijn voor het gebit.

 

0 – 1 jaar: 1x per dag met peutertandpasta

2 – 4 jaar: 2x per dag met peutertandpasta

Vanaf 5 jaar: 2x per dag met junior-/kindertandpasta

Valt de behandeling van mijn kind onder de basisverzekering?

Is uw kind jonger dan 18 jaar? Dan vallen de tandartskosten nog geheel onder de basisverzekering en worden deze voor de volle 100% vergoed. Er geldt daarbij geen eigen risico. Kronen en beugels vallen niet onder de basisverzekering.